Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

stara

KASH_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym albyście mi polecili patenty na przekonanie mamy na ju-jitsu. Ponieważ argumęty typu "uczy dyscypliny, szacunku" nie pomagają. Mówi że nie będe się obijać. Mam 16 lat, nie pójde sobie tak o bo miesięcznie 90 zeta kosztuje.

jeżeli uczy szacunku to idź bo widząc temat twojej wypowiedzi musisz być strasznym idiotą.

Opublikowano

widocznie jestem za głupi żeby dostrzec błędy w mojej wypowiedzi, wymień mi masz tu swoje 5 minut.

syggnapng_nhhraxa.png
Opublikowano

Powiedz jej, że będziesz umiał się w razie czego obronić, bo dzisiaj takie niepewne i niebezpieczne czasy.

Opublikowano

powiedz ze zarobisz na nie sam i uciułaj jakaś kase dorabiając sobie gdzieś po szkole... ulotki etc. ;>

Admin Cienia
Opublikowano

Jako mama sama powinno zaoferować swą pomoc.. jeśli widzi że jej poczęte dziecie czymś zaczyna się interesować.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

uwaga troll .... powiedz jej że dzięki jujitsu zamordujesz kogoś i podzielić się z nią łupem... a tak na serio porozmawiaj z nią o tym.że będziesz umiał się obronić jeśli ktoś cię zaatakuje . PS. Miej szacunek do mamy i mów do niej z szacunkiem.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

To na prawdę bardzo ciężka sytuacja. Rodzic jako pełnoprawny opiekun ponosi za Ciebie pełną odpowiedzialność i ma prawo podejmować za Ciebie decyzje. Z
drugiej strony(jak dobrze zaznaczył Luka Wars), rodzic ma obowiązek wspierać dziecko i jego rozwój, a uprawianie sportu jest tutaj najlepszym z możliwych wyjściem. Czy aby przypadkiem nie jest tak, że Twoje "pasje", kończą się bardzo szybko i rodzice nie chcą inwestować w kolejne chwilowe zachcianki? (nie pytam złośliwie). Jeżeli chodzi o argumenty, które możesz przedstawić rodzicom, to myślę, że jest ich na prawdę bardzo wiele.
Sport w młodym wieku bardzo dobrze wpływa na rozwój fizyczny i psychiczny dziecka, co więcej znacznie minimalizuje prawdopodobieństwo występowania
chorób w przyszłości. Uprawianie sportu w młodym wieku bardzo dobrze kształtuje osobowość i pomaga oderwać się od brudu współczesnego świata.
Dzieci w dzisiejszych czasach nie mają wielu zainteresowań, pomimo ciągłym udogodnieniom. Bardzo często zmierzają w złą stronę, wybierając różnego rodzaju używki. Rodzice często nie zezwalają na rozpoczęcie treningów(w szczególności sztuk i sportów walki), ponieważ twierdzą, że
po kilku treningach skończymy na wózku inwalidzkim. Nic bardziej mylnego. Ze statystyk wynika, że to kontuzje są o wiele częstsze w przypadku uprawiania np. piłki nożnej. Oczywiście każdy sport niesie za sobą kontuzje, jednakże współczesny rozwój i przede wszystkim sposóbprowadzenia treningów, znacznie minimalizuje ten problem. Kolejnym bardzo praktycznym użyciem BJJ lub Judo jest samoobrona. Szczególnie JJ uczy jak bez problemu przejąć kontrolę nad przeciwnikiem, nawet w przypadku kiedy napastnik jest większy. Porozmawiaj z rodzicami bez pośpiechu i postaraj się udowodnić, że to nie będzie chwilowa zachcianka. Powodzenia.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

argumęty typu "uczy dyscypliny, szacunku".

no lekcja szacunku ci sie przyda (ja mam mame a nie 'starą'

@top powiedz że idą wakacje i nie masz co robić

1367580920-U384748.png
Opublikowano

Powiedz mamie, że pójdziesz na 2 lekcje (o ile masz te pierwsze za darmo). I jeżeli Ci się spodoba powiedz jej, że ci bardzo zależy na tym. Chociaż na twoim miejscu wybrałbym inną sztukę walki ale jak chcesz :). Pewnie mama się boi o to, że ci się coś stanie. To wciśnij jej kit taki, że jak coś razem ćwiczycie to w ochraniaczach i piankowych kaskach >.<

Opublikowano

Powiedz jej że pasjonuje cię taka sztuka walki i twoim marzeniem jest kariera sportowca czy coś w tym stylu.

Dołącz też argumenty typu lepsze zdrowie bo sporo ruchu, odpowiedzialność z racji iż będziesz dążył do osiągnięcia swojego celu w przyszłości, a nie obijanie się przed komputerem i najważniejsze to spełnianie swojej pasji, niech cię nie wstrzymuje, a wspiera w twojej decyzji.

Twoja mama powinna się ucieszyć, że jej dziecko wykazuje jakieś zainteresowania, bo sporo dzisiejszych nastolatków nie wie co ze sobą zrobić.

Powinna ci pozwolić chociaż na miesiąc zapisać się na takie zajęcia :P

58815786.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...